Advertisement

Revista lu' Peste

....Click... AICI

Cine e online?

Avem 9 vizitatori online

Evenimente

« < Octombrie 2018 > »
L M M J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Acasa arrow Atelier arrow Pluta waggler Cralusso
Pluta waggler Cralusso Imprimare E-mail
Evaluare cititor: / 20
SlabExcelent 
Scris de Constantin   
Saturday, 23 June 2007
Pluta tip waggler - Cralusso.

Click to see real size
Click to see real size

Prezentarea acestei plute nu s-ar fi facut in acest moment daca – cu totul intamplator – nu as fi vazut-o la finalul concursului din 23 iunie 07 de la Calimanesti . Antena din material plastic, reglabila , detasabila si gradata la baza. Odata scoasa din corpul waggler-ului, permite adaugare sau scoaterea lestului aflat în interior, pentru a putea suplimenta sau reduce numarul alicelor de plumb de pe linie. De asemenea, introducand antena mai mult sau mai putin în interiorul corpului se poate obtine un reglaj foarte fin al echilibrului montajului, fara a mai fi nevoie de modificarea plumbajului liniei.
Ca si în cazul celorlalte plute Cralusso, corpul acestor modele este realizat prin turnare, din material plastic foarte rezistent, waggler-ele avand însa un corp foarte interesant. Suprafata lor prezinta niste cavitati similare cu cele ale mingilor de golf, caracteristica care reprezinta un plus la capitolul aerodinamica, marind lungimea lanseului si asigurand marirea stabilitatii în timpul zborului.
Cumuland aceste doua avantaje plutele waggler Cralusso pot creste cu pana la 20% lungimea lanseului obtinut folosind alte plute. Diferenta dintre cele doua modele o constituie sistemul de atasare la linie al modelului Rockete. În locul inelului de la baza, specific celorlalte modele de wagglere, Rockete are o tija metalica care porneste de la baza plutei si urca pana la doua treimi din corp. Pentru atasarea plutei la fir este sufienta folosirea unei clasice agrafe cu vartej care va fi prinsa de aceasta tija.
Click to see real size
Agrafa poate culisa liber pe toata lungimea acestei tije, în aceasta constand ingeniozitatea sistemului. În clipa lansarii, agrafa este situata la baza corpului plutei, dar la efectuarea lansarii agrafa culiseaza pe tija de sarma, lipind linia de corpul plutei, ceea ce duce la cresterea aerodinamicitatii ansamblului.
În urma comparatiilor efectuate între wagglere clasice si Rockete, efectuate cu aceleasi lansete, castigul în ceea ce priveste lungimea lanseului a fost de 15-20% în favoarea modelului Cralusso. Rockete „zboara" mult mai drept si este mult mai putin infuentata de vantul lateral decat wagglerele traditionale.
Rezultatele pozitive obtinute în urma testarii acestui model de waggler au fost confirmate în unanimitate de pescarii care au avut privilegiul sa participe la test.
Adaptare dupa un articol al lui Adrian Mihut
Ultima actualizare ( Monday, 25 June 2007 )
 
< Precedent   Urmator >
Powered and hosted by Blue Info Team