Advertisement

Revista lu' Peste

....Click... AICI

Cine e online?

Avem 8 vizitatori online

Evenimente

« < Octombrie 2018 > »
L M M J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Acasa arrow Articole arrow La salau
La salau Imprimare E-mail
Evaluare cititor: / 10
SlabExcelent 
Scris de Mishu   
Tuesday, 22 May 2007
Metoda pe care o folosesc este cea care se foloseste si pentru montura Drachkovitch cu peste mort. Si lanseta folosita este si ea conceputa pentru tipul asta de pescuit. Adica destul de rigida si "sonora", adica iti transmite in mina cam toate detaliile fundului. Firul este fir tresat, nu are elasticitatea nylonului si este deci mai sensibil.

Se arunca deci twisterul si astepti cu firul intins sa atinga fundul. Daca ai o lanseta sensibila simti un mic "toc" in mina in acel moment daca fundul este tare. Daca este milos vezi cum se destinde usor firul. Dupa asta incepi sa animi twisterul ridicindul usurel si dind cite un tur de manivela. Si se lasa iar sa ia contact cu fundul. De multe ori trasatura se manifesta imediat ce twisterul cade pe fund. Simti in mina un "toc" cind ti-a cazut twisterul pe fund urmat imediat de un al doilea. Trebuie intepat imediat. O alta manifestare a trasaturii salaului este cind firul in loc sa se destinda, cind atinge twisterul fundul, ramine intins si simti o mica vibratie in mina.

Se intimpla de asemeni sa nu simti nimic in mina dar sa vezi firul deplasindu-se lateral. De aceea este important ca firul sa fie vizibil.

Mai sunt insa si cazuri in care atacul este violent si atunci nu mai sunt probleme pentru detectarea lui. Urmaresc in mod special firul; de multe ori se mai simte si in varga trasatura cateodata chiar se lasa greu in varga si socul este puternic, ca la o trasatura de stiuca la strapazani, pe balti, cred ca approx. 50 % din trasaturi nu se simt in varga, daca nu urmaresti firul le pierzi

Ultima actualizare ( Saturday, 16 June 2007 )
 
< Precedent
Powered and hosted by Blue Info Team