Advertisement

Revista lu' Peste

....Click... AICI

Cine e online?

Evenimente

« < Septembrie 2018 > »
L M M J V S D
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Acasa arrow Articole arrow Pescuitul crapului in ape cu fund malos
Pescuitul crapului in ape cu fund malos Imprimare E-mail
Evaluare cititor: / 35
SlabExcelent 
Scris de Pescar   
Sunday, 27 May 2007

PESCUITUL CRAPULUI IN APA CU FUND MALOS.

Pescuiesti des intr-o balta cu adancime de 100..150 cm din care 3050 cm namol fin?

Este exact tipul de balta pe care am pescuit in ultimele luni. Adancime uniforma si foarte mica (130cm e probabil nivelul maxim, in primavara, dar vara scade si la 70cm), mal gros, pana la genunchi, apa foarte tulbure, peste prudent.
Lectia cea mai importanta a acestei balti, probabil si a altora cu nivel mic, este ca rezultatele bune vin noaptea. Ziua nu vezi o trasatura de crap si multi pescari de zi pleaca de acolo jurand ca nu exista in balta decat caras, in schimb noaptea sunt intervale de hranire in care poti prinde doua, trei bucati intre 5 si 10 kilograme intr-o ora.
Saptamana trecuta, s-a intamplat sa prind doua exemplare in jur de 6 kilograme la interval de cinci minute. (Dupa asta, am asteptat 24 de ore pana sa traga din nou.) Nu e o balta pentru recorduri, dar are farmecul ei.

Monturile pe care le folosesc sunt semifixe si implica un plumb trilob de 120 de grame, care nu se infige in mal, indiferent de forta aruncarii, si un forfac lung. Prefer forfacuri de 35-40cm. Am pescuit alternativ cu monturi de fund si cu pop-up (atat la boilies, cat si la porumb) si, statistic, pop-up-urile au prins ceva mai mult peste. Nu mult mai mult.

Daca se poate vorbi de o usoara superioritate a pop-up-urilor in conditii de mal, ea vine din faptul ca prind mai repede! Pe un pat de nada, pestele (de obicei, tenul) pare sa gaseasca mai repede o montura pop-up, fiindca montura iese in evidenta. Altminteri, monturile de fund isi faceau datoria si ele.

Acomodarea pestelui cu boiliesurile a fost lenta si nici acum nu e sigura. Exista mai multe motive: am dat cu boiliesuri ready-made, n-am nadit consistent pentru ca faceam doar partide de weekend, iar alti pescari care sa dea cu boilies n-am mai vazut, asa ca nu puteam miza pe "sprijinul" altora. Cum era de asteptat pe termen scurt, boiliesurile sparte, pescuite spate in spate, in "montura fluture", au fost mai eficace decat cele intregi.

Daca apa e tulbure si poti ramane si noaptea, incearca boiliesuri albe (gasesti pe piata White Chocolate de la Richworth sau Nash).
Exista pescari care socotesc boiliesurile albe printre cele mai productive pe timp de noapte ( acolo unde este permis )

Ultima actualizare ( Sunday, 24 June 2007 )
 
< Precedent   Urmator >
Powered and hosted by Blue Info Team