Advertisement

Revista lu' Peste

....Click... AICI

Cine e online?

Avem 10 vizitatori online

Evenimente

« < Octombrie 2018 > »
L M M J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Acasa arrow Articole arrow La avat
La avat Imprimare E-mail
Evaluare cititor: / 6
SlabExcelent 
Scris de B. Ciubotaru   
Thursday, 24 May 2007
PESCUITUL AVATULUI

Nu am fost un fan al voblerelor in pescuitul avatului. "Arma" nr 1 era rotativa cu unul sau doua somoioage de pene albe sau rosii cu cirlig prinse pe saltatori. Aceasta metoda am vazut-o intiia oara in Delta Dunarii, folosita in special de localnici. Am inlocuit la un moment dat rotativa cu un "pestisor" din plumb, dupa o schita vazuta in cartea "In atelierul pescarului sportiv" de Liviu Banciu. dar si in acest ultim caz, foloseam in continuare penele albe pe saltatori.

Daca ar fi sa fac un clasament al eficacitatii nalucilor, atunci cand am avut capturi de avat, pe primul loc se afla ROTATIVA, mai ales in culoare argintie, nichelata. Rezultate bune am avut si cu rotativa Aglia Red Fluo. Apoi, oscilanta cu profil alungit, gen Toby si Syclops. Tot in culori nichelate, marimi relativ mari si grele, pt lansari la distanta. Voblerul a avut doar rezultate destul de slabe, fiind eficace doar atunci cand atacau in bancuri mari. Dar si atunci, daca in acel moment daca altcineva folosea rotativa cu muste, acela prindea mult mai mult.

La avat trebuie ca naluca sa se miste foarte rapid pe suprafata apei. Intre timp am fost atras de frumusetea voblerelor si am inceput sa le folosesc pe scara larga. La inceput ara succes... Se scufundau, bateau prea tare in conditiile in care trebuia sa recuprey extrem de repede. Asa ca am taiat barbeta la voblerele Rapala Original si Husky Jerk, in general in culori naturale, argintiu , sau Silver. Marimi 7 - 9 cm. Catorva le-am inserat alice de plumb pe burta pt a lansa mai departe. Dupa ce lansez, stopez firul din aer, astel incat dupa ce acesta atinge apa sa pot recupera imediat. Recuperarea se face sacadat, astel incit voblerul sa evolueze neliniar in supraata apei, stanga - dreapta. Cateodata mai leg si o musca alba in fata.

Al naibii dl. avat.

In urma cu doi ani am prins pe Siret in zona Ciuslea un avat de 1.4 Kg la a doua lansare cu shad alb-sidef si jig de 10 g ( cred ). La a patra lansare s-a agatat. De atunci la toate incercarile, si cu alte momeli , in acelasi loc dar si in altele nu s-a mai prezentat vreunul.

Ultima oara unul la Suraia m-a sicanat serios. Se prezenta in stanga. Lansam acolo. Apoi se agita in dreapta ( sa fi fost altul !? ),lansam in dreapta dar degeaba, ataca in stanga. Si tot asa pana am abandonat. .

Ultima actualizare ( Saturday, 16 June 2007 )
 
< Precedent   Urmator >
Powered and hosted by Blue Info Team