Advertisement

Revista lu' Peste

....Click... AICI

Cine e online?

Avem 9 vizitatori online

Evenimente

« < Octombrie 2018 > »
L M M J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Acasa arrow Articole arrow Nade frantuzesti (II)
Nade frantuzesti (II) Imprimare E-mail
Evaluare cititor: / 0
SlabExcelent 
Scris de Moderator (traducere)   
Sunday, 05 December 2010
PARTEA A II-A

Dupa: www.loderive.com

GRANULOMETRIE
Dimensiunea particulelor făinurilor sunt de asemenea importante. Īntr-adevăr,cu particule mari nadele vor fi grele, bogate şi lipicioase, prin urmare, destinate pentru pescuit pe fund. Invers, o nada de suprafaţă trebuie să fie foarte fina, astfel īncāt să nu se lipeasca cu adevărat si să se spargă la suprafaţă, deci usoara si a ramana aici.

COMPOZITIE
Cel mai adesea folosesc aceeaşi nada pe care o adaptez īn funcţie de situatia de la fata locului.. Indiferent de momeala, aceasta trebuie să fie īntotdeauna īntre 30 şi 40% din pesmet.

Nada mea de baza este urmatoarea:
a) pesmet rosu : 2 vol. ;
b) arahide prajite : 1 vol. ;
c) .PV1: 1 vol. ;
d) făină de porumb: 1 vol ;
e) biscuiti: 1 vol.

PREPARAREA NADEI.
După amestecarea diferitelor feluri de faina, se adauga apa treptat. Fiţi atenţi să nu inmuiati prea tare nada deoarece este īn mod evident imposibil pentru a face capturi. Pentru a evita acest lucru, două mici sfaturi. Folositi un recipient pentru a turna apă şi să păstrati un pic de nada să se usuce. Se lasă nada in repaus.pentru a permite ca făinurile pentru a absorbi apa si a se umfla.
Este recomandabil ca nada sa fie trecuta printr- sita inainte de a īncepe petrecerea ta de pescuit. Acest lucru este de a elimina particulele mari. Īn cele din urmă puteţi adăuga momeli vii sau congelate (larve, pinkies) sau seminţe (cānepă, porumb dulce, ... ).

TEHNICI DE NADIRE
Nădirea grea / initiala
Aceasta nadire este pentru inceput. Pentru a atrage peştele este necesar să se facă o nadire masiva de 6 … 8-bulgari (de marimea unui grapefruit), primii fiind strānsi, următorii un pic mai puţin iar ultimii si mai putin.. Acest lucru este de a avea o acţiune progresivă īn acţiunea nadei.
Atenţie, acest pas va condiţiona succesul partidei de pescuit. Īntr-adevăr, este foarte important să avem bulgarii plasati cu precizie pentru a păstra peştii īntr-o zonă mică. Un diametru de 50 cm pare a fi un maxim. Fiti atenti in sondarea apei. Īn cazul īn care partea de jos este neregulat bulgarii dvs. vor urma terenul. Īn cazul īn care curentul este puternic se va intampla la fel. Anticipati aceste elemente pentru lansarile voastre!

Nadirea de intretinere.
Este la fel de importanta, acesta trebuie să fie precisa şi frecventa atunci cānd peştele trage. Aruncati un bulgare sau doi, de marimea unei mandarine, mai mult sau mai puţin frecvent, īn funcţie de cantitatea de peşte. Acest lucru poate fi foarte bine ca fiecare aruncare sa fie la fiecare cincisprezece minute, rareori mai distantate, pentru că noi nu trebuie să uităm că zgomotul provoacă curiozitatea peştilor

Cupela.
Este utila pentru o nadire cu mare precizie şi fără zgomot; in special in cazul in care pestele este suspicios.

Prastia.
Ea permite de a plasa la distanta nada sau seminte. Precizia aruncarii depinde de antrenament. Se foloseste cel mai adesea in pescuitul la Sheffield (match) pentru distante de 20 de metri sau mai mult.

Nadire de dependenta.
Aceasta este destinata de a obisnui peştele pentru a veni sa se hraneasca cu regularitate la un anumit moment şi loc. De exemplu agrenje de canepa (babuşca, rosioara) sau boilies (crap)

Saculeti solubili.
Contrar a ceea ce s-ar putea crede, acestea nu sunt limitate la pescuitului crspului; sunt utilizate pe scară largă de către vecinii nostri de peste Canalul Mānecii. Ei pot depozita la faţa locului, cu o precizie de neegalat, seminte, pelete şi chiar nadire cu acest sac mic agăţat pe cārlig. Mai precis decat cupa!
Ultima actualizare ( Sunday, 05 December 2010 )
 
< Precedent   Urmator >
Powered and hosted by Blue Info Team