Advertisement

Revista lu' Peste

....Click... AICI

Cine e online?

Avem 9 vizitatori online

Evenimente

« < Octombrie 2018 > »
L M M J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Acasa arrow Articole arrow Nade frantuzesti
Nade frantuzesti Imprimare E-mail
Evaluare cititor: / 0
SlabExcelent 
Scris de Moderator (traducere)   
Friday, 03 December 2010
NADE FRANTUZESTI
Dupa: www.loderive.com
INTROCUCERE
Nadele sunt alcătuit din diferite componente (făină, cereale, momeală) si ingredinte concepute pentru a atrage şi păstra peştele la faţa locului.

Aveţi două opţiuni: creaţi-vă nade proprii utilizând diverse fainuri sau sa cumparati gata preparate (Sensas, Rameau, Decathlon, DECONINCK ...). Înainte de a continua mi se pare util şi chiar esenţial de a clarifica faptul că nu există nicio nada miracol.
Eu prefer să-mi compun nadele. Există temeiuri care nu ar trebui să fie trecute cu vederea. Din partea mea, corect sau gresit folosesc aceeasi nada de bază pentru partidele mele de pescuit.. Apoi o adaptez in functie de diferitele elemente (mediu, peşte, anotimp).

CATEVA ELEMENTE DE RETINUT
Diferiţi parametri trebuie să fie luati în considerare pentru componenţa nadei:. Acestea sunt toate la fel de importante şi sunt după cum urmează :
 mărimea peştelui căutat (mici sau mari);
 varietatea de peşte (crap, babuşcă, platica, crap. ..);
 temperatura apei;
 conditiile meteo (cer acoperit de nori, soare, ploaie, cald sau rece ...);
 culoarea de fundal;
 adâncimea apei.

PESTII
Dacă putem presupune că toţi peştii sunt susceptibili de a accepta orice nada aceasta ar trebui să urmeze totuşi cateva reguli fundamentele. Prin urmare este necesar să nu uitam aceste aspecte. Peşti nu trăiesc la acelaşi nivel. Într-adevăr, unii obisnuiesc sa traiasca la suprafaţă sau aproape de suprafaţă, cum ar fi obletele; altii precum rosioara iubeşte soarele pe timpul zilelor frumoase de vară. Cu toate acestea cei mai multi vietuiesc pe fundul apei.
Dar de peşte poate fi adus la delaminate din partea de jos în prezenţa de animale de pradă (pesti carnivori mai mare decât în cazul în care ei înşişi).
În plus, fiecare peşte are propriile sale obiceiuri şi preferinţe alimentare. Unele făinuri vor fi mult mai apreciat de unii peşti şi mai puţin de alţii (a se vedea tabelul de la sfârşitul acestei pagini).

APA
Acest lucru este foarte important, dar adesea trecute cu vederea. Temperatura, adâncimea, culoarea apei si de fund sunt un factor determinant în alegerea de nadei şi a componentelor sale. Să luăm în considerare fiecare dintre acestea pentru a vedea influenţa pe care o au.
1. Temperatura: are influenţa asupra apetitului peştelui de orice fel. Cu cat apa va fi mai calda - într-o anumită măsură- cu atat mai mare va fi pofta peştilor şi invers. Astfel nadele de vara vor fi mult mai hranitoare decat cele de iarnă.
2. Adâncimea: in functie de adancimea apei greutatea nadei va fi diferita. Astfel, pentru pescuitul de suprafaţă, proporţia de agent de dispersie este mai mare decât cel al produselor lipicioase. În schimb pentru adancimi mari amorsa va trebui sa fie mai grea (chiar încorporează pământ, argilă sau pietricele).
3. Culoarea: fie a apei sau a substratului acest parametru este important. Cu excepţia pescuitului de suprafaţă caz în care trebuie să utilizaţi o nada deschisa formand un nor, În alte cazuri este important sa stii ce fel de peşte sunt căutati. O nada de culoare inchisa atrage mai mulţi peşti mici şi mijlocii, în timp ce o nada deschisa atrage peşti de o talie frumoasa (babuşcă mare, plătică).
4. Aceste două reguli sunt de luat în considerare chiar dacă nu se verifica întotdeauna. Atentie entru a nu fi în contradicţie cu mediul in care pescuiti.
Trebuie să ştiţi că o nada trebuie să conţină făinuri pentru colare şi dispersare. Acest lucru este pentru a permite bulgărilor care coboara sa se dispersează mai mult sau mai puţin rapid. De exemplu, pentru pesti în ape curgatoare trebuie să crească proporţia de făinuri colante si a adauga eventual eventual pamanturi.

GRANULOMETRIE
.
.
.
.(va urma)
Ultima actualizare ( Friday, 03 December 2010 )
 
< Precedent   Urmator >
Powered and hosted by Blue Info Team