Advertisement

Revista lu' Peste

....Click... AICI

Cine e online?

Avem 8 vizitatori online

Evenimente

« < Octombrie 2018 > »
L M M J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Acasa arrow Atelier arrow Utilizarea viermilor morti in nada
Utilizarea viermilor morti in nada Imprimare E-mail
Evaluare cititor: / 5
SlabExcelent 
Scris de Prelucrare de admin   
Monday, 12 July 2010
In acest sezon am folosit de cateva ori viermi congelati cu rezultate destul de bune. Obtinerea viermilor pe aceasta cale este sa zicem...incomoda, nu la indemana oricui, pentru a-i obtine ai nevoie de frigider special pentru momeli...poveste lunga si complicata. Atunci ar trebui sa existe o alta modalitate mult mai facila pentru a-i obtine.
Exista o metoda pe care cred ca multi o cunosc, este foarte simplu de aplicat si se poate folosi chiar pe malul apei. Viermii obtinuti trebuie sa-si pastreze forma initiala acestia nu trebuie sa se alungeasca si nici sa-si piarda culoarea, trebuie sa arate cat mai natural cu putinta altfel pestii ii vor refuza.
Avantajul major oferit de momeala in discutie este ca odata inglobati in nada si ajunsi pe fundul apei, acestia nu se vor ingropa in mal, nisip ci vor ramane inerti pe substrat fiind astfel usor de gasit de pestii adunati pe patul de nada.
Un al doilea avantaj ar fi acela ca nu vor "sparge" bulgarele de nada la aruncarea cu mana ca in cazul folosirii viermilor vii, deci bulgarele va ateriza intreg la punct fix si nu se va imprastia in afara locului in care am ales sa pescuim.
Primul pas este curatarea viermilor de malai, rumegus sau orice altceva. Operatiunea se face cu o sita, poate fi una de nada daca nu are ochiurile prea mari...cam asa...
Click to see real size

Dupa curatare viermii se pun intr-o cutie de momeli...
Apoi se adauga apa rece peste viermi.Viermii trebuie acoperiti complet....
Acum urmeaza pasul cel mai important. Trebuie sa aveti mare grija cum procedati, deoarece orice greseala poate ruina intreg procesul, iar viermii obtinuti vor fi inutili.
Deci, daca ati ales sa-i obtineti pe malul apei(lucru pe care il recomand) aveti nevoie de un termos cu apa fierbinte. Dupa ce i-ati lasat cam 5 minute in apa rece se adauga GRADUAL apa fiebinte peste viermi. Putin cate putin, nu multa apa fierbinte deodata,in acest caz viermii isi vor pierde culoarea si vor arata exact ca semintele de floarea soarelui, adica buni de nimic.
Se verifica din cand in cand temperatura apei care trebuie sa fie CALDA nu fiebinte. Veti vedea ca vreo cativa viermi vor incepe sa pluteasca. Aruncati-i, sunt inutili deoarece odata iglobati in nada si ajunsi in apa se vor ridica de pe substrat si interesul nostru este sa mentinem pestii pe patul de nada. Acestia care plutesc se pot folosi ca momeala de carlig, este optional. Foarte important ! Verificati temperatura apei...
Daca viermii s-au depus la fundul cutiei si nu mai misca putem sa scurgem apa. Punem viermii in sita si asteptam pana se scurg complet...
Cam asa arata viemii morti. In opinia mea sunt un adaos pentru nada excelent, simplu de obtinut. Operatiunea dureaza 10 minute. Acestia se introduc putin cate putin in nada sitata, se amesteca nada, apoi se introduc viemii gradual, nu toti deodata pentru a-i distribui omogen in nada de atac. Iata rezultatul final....
Click to see real size


Sursa : Gioni Teticu (Preston)
Ultima actualizare ( Tuesday, 30 November 2010 )
 
Urmator >
Powered and hosted by Blue Info Team