Advertisement

Revista lu' Peste

....Click... AICI

Cine e online?

Avem 8 vizitatori online

Evenimente

« < Octombrie 2018 > »
L M M J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Acasa
Cateceva despre pescuitul cu feeder (1) Imprimare E-mail
Evaluare cititor: / 5
SlabExcelent 
Scris de Constantin   
Wednesday, 06 January 2010
Feeder este cuvantul englez care inseamna :hranitor sau alimentator.
O altă expresie utilizată este "feeder deschis " care descrie cel mai bine ceea ce este. Spre deosebire feeder-ul inchis pentru vierme, cel de fund are (de obicei) ambele capete deschise şi astfel se transporta hrana pestilor.
Există multe tipuri diferite pentru a se potrivi diferitelor nevoi. Alimentatoarele colivie permite nadei să părăsească alimentatorul la contactul cu apa, si sunt bune pentru apele puţin adânci şi de a crea un nor în apă. Cele fără sau cu putine găuri sunt mai bune pentru ape adanci şi râuri când doresti ca feederul sa ajunga la fund înainte de a elibera ceva din nada.
Cand ai nevoie de a arunca la o distanta mare, alimentatoarele cu un plumb conic ataşat sunt de mare ajutor - nu va merge departe dacă folosiţi aripioare Nisa, dar versiunile nervurate te ajuta să arunci corect împotriva vântului.
Click to see real size

Feeder Nisa cu aripioare.

Aruncare corecta

Întreaga idee atunci când se pescuieste cu feederul este de a crea o zonă compacta / restransa de nada. Pentru a face acest lucru aveţi nevoie să vă asiguraţi că aruncati continuu in acelaşi loc astfel încât feederul atinge mai mult sau mai puţin în acelaşi loc de fiecare dată. Ai nevoie de a utiliza clipul de pe mulineta. pentru a face acest lucru.
Odată ce sunteţi mulţumit cu distanţa, pur şi simplu infasurati linia în jurul clipuluide de pe tambur.
Nu arunca la distanţa maximă înainte de a infasura firul pe clip - să fie un pic moderat, pentru că dacă vantul bate nu veţi fi în măsură să aruncati în măsura în care doriţi.
O modalitate pentru a avea nada compacta este bine să alegeţi un reper in departare si sa-l “ochiti” de fiecare data.
De asemenea, trebuie să se ţină de adancimea a apei unde pescuiti .Odată ce firul atinge clipul, feeder-ul se va scufunda pe o directie arcuita in faţă dumneavoastră şi daca nada se imprastie va acoperi o zonă prea ampla. Inainte de a cadea feeder-ul in apa trageti vârful lansetei astfel încât acesta sa fie in spatele tău. Apoi mută vârful înainte, ca feeder-ul sa se afunde în jos într-o linie dreaptă. Nada va fi depusa în zona necesară.

Pescuitul de platică.

Plătica este un peste clasic ţintă penrtru pescuitul cu feeder deopotriva pe râuri şi ape statoare mari.
Singura problema cu feeder-ul pentru plătici este că in afara cazului cand ele se află in una din acele zile neobisnuit de active dacă există o anumita perturbare, cum ar fi un alt tip de feeder plin de nada aterizand pe capetele lor.
Un truc bun în cazul in care muşcăturile s-au rarit este să se pescuiască dincolo de patul de nada.
Iei firul de pe clip, măsori lungimi de două sau trei braţe şi il treci din nou peste clip.Se va marca poziţia initiala a firului pe clip cu un stilou marker, sau cu un nod alunecator astfel încât să puteti merge repede înapoi la pescuit in locul in care este nada.

(Va urma)
Ultima actualizare ( Sunday, 14 February 2010 )
 
< Precedent   Urmator >
Powered and hosted by Blue Info Team