Advertisement

Revista lu' Peste

....Click... AICI

Cine e online?

Avem 8 vizitatori online

Evenimente

« < Octombrie 2018 > »
L M M J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Acasa arrow Articole arrow Varsolt = la obleti
Varsolt = la obleti Imprimare E-mail
Evaluare cititor: / 17
SlabExcelent 
Scris de Adaptare dupa Forum Aventuri la Pescuit   
Tuesday, 30 October 2007
La Varsolt a avut loc un foarte interesant concurs de pescuit. Participantii - concurenti si "observatori" - si-au exprimat opiniile pertinente pe site-ul Aventuri la Pescuit.
Avand in vedere ca primavara este...aproape am considerat ca e bine sa ne pregatim din timp.
Fotografiile apartin domnului Alexandru Draghicescu, alias Dady.

Click to see real size
Pluta rapida pentru semiadancime : 1..1.5 m.

[....] Am folosit feeling 3540 nr-20de la Sensas,carlige despre care cred ca sunt formidabile.
Pescuitul a fost la mine cam asa : nada umectata bine ,care sa lase pata ,(a lui Varghis mi s-a parut putin umectata si cred ca a avut si fuiles destul de mult in ea , ca prea se ridicasera obletii pe fata), varga 1,5-1,7m, pluta 0,5-0-8gr,fir 0.10mm carlig 1050N NR 20.
Prietenul meu Vargics consider ca a gresit in primul rand folosind nada mai putin umectata si in felul acesta a inprastiat pestele de la suprafata pana la adancimea la care pescuia.Efectul de nor ajuta f. mult in pescuitul obletului,iar viermii ce trebuiau aruncati erau destul cei amestecati in nada nu era necesar sa fie aruncati si viermi fara nada.De asemenea cred ca a pescuit un pic prea aproape de mal si a pierdut prea mult timp incercand sa aranjeze viermele in carlig cand orisicum ai fii pus viermele aveai trasatura.Cred ca era destul sa sa bagi complet viermele in carlig (ca pe rama ) eventual lasand un mm. varful virmelui afara din carlig si cu acelas vierme prindeai o gramada de obleti tinand cont de cat de mutli obleti erau la Varsolt.
Si altceva la Vargics ,daca va uitati atent la nadire ,face o miscare in plus,adica dupa ce ia din bac nada ,aduce mana intre picioare si de acolo nadeste,cand putea in acelas timp sa nadeasca de doua ori din lateral.Cred ca la fel era bine ca tot timpul sa aiba in mana stanga un pic de nada si in momentul in care inteapa sa arunce nada si apoi sa scoata pestele.fara a avea timpi morti.
Nu carligele au fost de vina ca ti se agatau de degete,eu inclin sa cred ca linia a fost prea scurta la batul respectiv.La un pescuit viteza conteaza chiar si daca linia e cu 0,5cm.(poate si mai putin)mai scurta sau mai lunga,cel putin asta era cazul la mine cand pescuiam la oblete,pe fiecare bat aveam insemnat unde trebuie sa ajunga carligul ca sa pot avea maxim de viteza la scosul pestelui.
Incercam fiecare bat inainte si pe fiecare imi insemnam in urma antrenamentului lungimea optima la care puteam scoate cel mai repede pestele din carlig fara a pierde timp.
Cand puneam linia pe bat carligul ajungea exact la semnul facut de mine ,nu depasea sau era mai scurt nici cu un mm.
M-am "chinuit" si eu destul cu concursurile si de aceea mi-am permis sa-mi spun parerea despre cele vazute in filmuletele de la Varsolt.Ma bucur de asemenea sa vad pescari cu care concuram acum 15-30 de ani ca mai concureaza cu succes si astazi .
Citeva modele de plute destinate pescuitului obletelui si nu numai.
De la plute lente cu basculare lenta, plute de sbor, de suprafatza la plute pt pescuit in profunditate mica sau plute cu kila mai lunga cu gramaje mai mari destinate pescuitului in profunzime intre 1-la 2- 2,5 m.
Modelele cele de culoare neagra sint 2 plute diferite, nu ca si gramaj, care e evident, dar ca si functionalitate. Cea mai micutza are inel amplasat pe antena si inel la partea inferioara. Fixarea pe fir se face la baza plutei. De fapt acest lucru e valabil pt toate celelalte modele.

Click to see real size
Set de plute rapide cu kila mai lunga si corespunzind chiar unui pescuit si la adincimi mai mari-aprox 2 m. Gramaje 0,5-0,8gr

Click to see real size
Rapide pt. adincime medie si pescuit mai in larg Ex. varga 2,7-3,0-3,5m au gramaj 0,5-0,8 gr

Click to see real size
Rapide pt. pescuit de suprafatza in jur de 0,5m adincime si gramaj-0,3-0,6 gr

Click to see real size
Rapide pt. pescuit la 0,5-1,0 m si la distantza mai mare de mal.2,7- 3,0-3,5m

Click to see real size
Rapide pt. pescuit si mai pe fatza merg si sub 0,5m adincime pt. vergi 2,5-3,0m

Click to see real size
Rapida pt adincime medie 1-2,0m pe culori mate. Pluta cea mica are inel pe antena ceea ce permite jocul plutei prin tragere usoara si fara ca antena sa se scufunde, aceasta ramane reperabila pe tot timpul manevrei de intaratare.

Click to see real size
Plute cu basculare mai lenta, numite generic si tessier. Au capacitatea ca la un plumbaj alcatuit in scop de cautare, sa caute pestele in cadere lenta la toate adincimile pina la adincimea la care a fost reglata. Ideale pt pescuit combinat de la rosioara, oblete, la caras.
Sint la acelasi model si gramaje in set de la 0,2 gr., pina la 0,7 gr. Dar sint si la gramaje intre o,3 la 1,0 gr.
Plutele sunt realizate si prezentate de Dady.
Ultima actualizare ( Saturday, 15 March 2008 )
 
< Precedent   Urmator >
Powered and hosted by Blue Info Team